Ars Cameralis Silesiae Superioris

Equilibrium

Świetnie przyjęta płyta kwartetu prowadzonego przez Macieja Obarę.

Już dawno nie byłem tak przekonany, aby napisać wprost — czapki z głów! Solidny, nagrany bez jakichkolwiek kompleksów album czterech muzyków, którzy z grania w konwencji straight-ahead czerpią tyle samo radości ile ja ze słuchania tych fraz! 


/ Piotr Iwicki, z recenzji

O zespole:


Maciej Obara  saxophone
Dominik Wania  piano

Maciej Garbowski  bass

Krzysztof Gradziuk  drums


Maciej Obara jest absolwentem Instytutu Jazzu i Muzyki Rozrywkowej katowickiej Akademii Muzycznej. Współpracował m.in. z Tomaszem Stańką, Antoine Roneyem, Dominikiem Wanią, Gardem Nilssenem i wieloma innymi.


Dyskografia:

2007 Maciej Obara Trio → Message from Ohayo
2008
Maciej Obara Trio → I can do it

2010 MaMuGe (Obara, Lindberg, Sorgen) →  Three
2010
Maciej Obara Special Quartet → Four

2011 Maciej Obara Quartet → Equilibrum


jako sideman:

2008 Maciej Grzywacz Quartet → Fourth Dimension
2008
Tomasz Stańko → muzyka do spektaklu Terminal 7

2009 Fonda/Stevens Group → Live in Hipnoza

2011 Piotr Damasiewicz → Hadrons


Polecane publikacje

Zamawiam

Equilibrium

  • Autor: Maciej Obara Quartet
  • Kategoria: Wydawnictwo muzyczne
wyślij

Wysyłając zamówienie akceptujesz regulamin sklepu Ars Cameralis.

Z regulaminem sklepu zapoznać się można pod adresem: www.cameralis.art.pl/regulamin

zamknij